15. helmikuuta 2011

Omaa rauhaa

 Uni on ihan parasta ja varsinkin pesän teko rituaalit ennen sitä. Siinä ei katsota minne tyynyt lentää kun täytyy tehdä mieleinen paikka :) Monet naurut ollaan saatu nauraa kun neiti touhuaa pesäänsä. Yöt se nukkuu "mamin ja iskän" vieressä. Onhan siinä 120 cm leveässä sängyssä tilaa aina yhdelle koiralle, varsinkin tuommoiselle "syli" koiralle josta tulee aikuisena 40-60 kg painava pikku pallero..

Freda on hyvin perhekeskeinen koira. Se kiintyy rodulleen tyypillisesti omaan perheeseen ja suojelee sitä vierailta. Meillä ei ovi aukea, etteikö siihen reagoida kovalla haukulla. Vieraisiin Freda suhtautuu epäillen ja arvioiden niiden luotettavuutta. Se tekee itse hyväksynnän. Vuorokausi meni minullakin häneen tutustuessa ja nyt ollaan maailman parhaat kaverit, luotamme toisiimme täysin!

Dogojen kouluttaminen ja sosiaalistaminen on tärkeää niiden luonteenpiirteiden takia. Olin itsekin aluksi epäileväinen Fredan suhteen, mutta nyt se on vienyt sydämeni täysin. Vaikka se on meille perheenjäsen, pidämme sen koulutusta tärkeänä ja haastellisena tehtävänä. Haluamme, että se saa viettää onnellista ja toimeliasta koiraperheen elämää joka päivä!

2 kommenttia:

  1. eikä! :D ihana pesäilijä. <3
    oli kiva lukea enemmän tuosta rodusta.

    VastaaPoista
  2. Joo, se mättää tyynyjä välillä ihan kahelina ja sit puuskahtaa sinne keskelle täyteen uneen :)

    VastaaPoista